top of page
wonder what’s up there_edited_edited.jpg
Open cultuur tech logo 2.png

Onze artiesten

Open Culture Tech werkt toe naar een open-source toolkit met bestaande en zelfgebouwde tools voor AI-, AR- en Avatar-technologie. Om deze toolkit op te bouwen organiseren we het komende jaar meerdere liveshows met samenwerkende muzikanten om tools in de praktijk te testen.

Wij stellen graag onderstaande samenwerkende artiesten voor. Houd onze agenda in de gaten, zodat je geen enkele show mist. Kun je niet wachten, kom dan morgen naar de Popronde in de EKKO (Utrecht), waar OATS gaat experimenteren met live avatar technologie. Of bezoek ADE, waar Ineffekt een meeslepende live-ervaring presenteert met AR-technologie.



Ineffekt

Ineffekt heeft bewezen een multi-genre producer en DJ te zijn. Zijn oneindige energie is terug te horen in de avontuurlijke tracks die tijdens zijn sets worden geselecteerd. Ineffekt beleefde zijn doorbraakjaar in een tijd waarin clubs gesloten waren, festivals verboden waren en dansen in het geheim gebeurde, en is gedreven om de wereld te laten weten wie hij is.



OATS

Door de agressie van punk en metal en de technische complexiteit van jazz te combineren, maakt OATS indruk met een emotionele en keiharde live-act. Hun verfrissende mix van genres als emo, mathrock en experimentele hiphop zorgen voor een gepassioneerd optreden dat je niet mag missen. Ze stonden op Complexity Fest 2023 en zijn geselecteerd als NMTH-talent voor Popronde 2023.



Nana Fofie

Nana Fofie, is een 28-jarige zangeres en songwriter, geboren en getogen in Nederland, van Ghanese afkomst. Haar overleden vader was een ervaren zanger die haar de verschillende kanten van muziek liet zien, van moderne soul tot traditionele Ghanese muziek tot R&B. Nana kreeg in 2019 haar eerste contract van onder meer Nicki Minaj, met als hoogtepunt een optreden in de Ziggo Dome in Amsterdam voor 15.000 mensen. Nana's carrière is blijven groeien met in totaal meer dan 60 miljoen streams. 2023 is het jaar van Nana's baanbrekende project.



Alex Figueira

Alex Figueira (uitgesproken als Fee-Gay-Ra) is een veelzijdige Venezolaans-Portugese muzikant, producer, DJ en platenverzamelaar gevestigd in Brussel. Hij staat bekend als de “hardst werkende man in de tropische muziek” en heeft succesvolle muziekprojecten opgericht zoals Fumaça Preta, Conjunto Papa Upa, Vintage Voudou Records, Music With Soul Records en de muziekstudio Heat Too Hot. Zijn solodebuutalbum "Mentallogenic" kreeg lovende kritieken en hij kreeg erkenning van marktleiders als Kenny Dope en Giles Peterson. Figueira combineert minder bekende genres uit Afrika, het Caribisch gebied en Latijns-Amerika met vintage soul, funk en psychedelica, wat resulteert in een unieke en experimentele muziekstijl.



Melleni

Melleni is de bijnaam van songwriter en producer Melle Jutte. Zijn muzikale werk weeft een eclectische mix van invloeden samen, die de pulserende ritmes van house en techno, de diverse wereld van mondiale grooves en de meeslepende soundscapes van experimentele en ambient muziek omvatten. Het kenmerkende geluid van Melleni wordt op subtiele wijze versterkt door de toevoeging van live-elementen en zang, waardoor de essentie van Melle Jutte's artistieke persoonlijkheid wordt vastgelegd. Samen creëert deze muzikale fusie een betoverend verhaal dat resoneert met een wereldwijd publiek.



Eveline Ypma

Eveline Ypma is een filmcomponist, multi-instrumentalist en geluidskunstenaar uit Amsterdam, Nederland. Ze is gespecialiseerd in compositie met een ingetogen en speels karakter. Haar liefde voor de natuur is te horen via de soundscapes in haar composities; dit geeft een organische en eigenzinnige dimensie aan haar muziek.

Als leergierige muzikant verkent Eveline haar omgeving op zoek naar interessante geluiden, van vulkanische trillingen uit IJsland tot menselijke en natuurlijke geluiden bij een strandopgang in de Nederlandse duinen. Met een combinatie van veldopnames, soundscapes en muziekinstrumenten vertelt ze op meesterlijke wijze een verhaal. Haar gebruik van karakteristieke klanken en haar authentieke aanpak maken haar composities uniek.



Jan Modaal

Jan Modaal schrijft punk “smartlappen”. Uit de teksten van Jan blijkt een grote liefde voor de Nederlandse taal. De liedjes bevinden zich ergens tussen een vrolijke aanklacht en een boze liefdesverklaring. In 2020 verscheen ‘Wil je dood ofzo?’, het debuut van Jan Modaal. Jan legt zijn visie op de wereld uit in vier snijdende, scheurende stukken. In 2023 verscheen de tweede EP, Dode Witte Man. Hard, pakkend en rechttoe rechtaan. Jan Modaal is een man van het volk, de schelle stem van een generatie.



Sophie Jurrjens

Sophie Jurrjens leeft voor muziek. Sophie is componist en creatief ondernemer, geïnteresseerd in het samenvoegen van muziek met de omgeving. Na het behalen van haar bachelordiploma aan het Utrechts Conservatorium studeerde zij af aan de interfaculteit ArtScience van het Koninklijk Conservatorium/Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Om mensen de kracht van muziek te laten ervaren, heeft Sophie de Off-Track app ontwikkeld. Off-Track maakt van naar buiten gaan een beleving door muziek toe te voegen aan een wandelroute. Ze schrijven de muziek zelf en passen deze aan aan de route die je loopt.



Smitty

Smitty (27) is een multitalent uit Haarlem die zowel de kunst van het rappen als de skills van een producer beheerst. Met roots in de Dominicaanse Republiek en teksten in het Nederlands en Engels heeft Smitty een serieuze internationale uitstraling. De rapper/producer is sinds 2016 een waardevol lid van hiphop/trapcollectief Black Acid en maakt ook solo sterke moves. Smitty is een gepassioneerd verhalenverteller en dat hoor je terug in zijn muziek. Zijn geluid is zonder meer uniek: stoer en oprecht, en ondersteund door messcherpe teksten. Tijdens zijn show bij Creative by Nature speelde de rapper voor het eerst een akoestische versie van zijn liedjes - een stap die zijn diversiteit als artiest bewees.



Casimir & Sofia

Sofia Maria en Casimir treden regelmatig samen op op festivals en clubs door heel Nederland. Als duo spelen ze nog maar een paar jaar samen, maar toch hebben ze al een aantal grote festivals op hun naam staan. Altijd van achter een digitale draaitafel en vaak voor een breed publiek. Van Amsterdam Dance Event tot Best Kept Secret. Ze spelen uiteenlopende stijlen tussen house, electro en hier en daar een vleugje breakbeat.

Instagram (Casimir)

Instagram (Sofia)



Vincent Höfte

Vincent Höfte is 30 jaar oud en woont in Den Haag, werkt in Amsterdam als ingenieur. Muziek, en piano in het bijzonder, is al twintig jaar zijn hobby. Na even over het conservatorium nagedacht te hebben, bleef het een hobby. Zijn situatie is voor velen herkenbaar: "weinig tijd, ik zou graag weer meer willen spelen". Gelukkig bestaan er openbare zenderpiano’s en die zorgen altijd voor de motivatie om ongevraagd voor een zenderconcert te gaan. Vooral voor zichzelf, maar wellicht ook voor de toevallige toeschouwer.

bottom of page