top of page
wonder what’s up there_edited_edited.jpg
Open cultuur tech logo 2.png

Collectieve AR tijdens ADE

Vorige maand creëerden we een AR (Augmented Reality) ervaring voor aankomende DJ Ineffekt die in première ging tijdens het Amsterdam Dance Event. Het stelde het publiek in staat om gezamenlijk de wereld van Ineffekt in AR te betreden terwijl ze luisterden naar zijn nieuwe EP genaamd High Hopes. Ineffekt werkte eerder samen met regisseur Cas Mulder om een korte video te maken voor zijn EP die afgelopen augustus uitkwam. De clip toont de producent in een schijnbaar lege ruimte, terwijl hij een organisme ziet groeien in een besmettingskast.



Omdat de besmettingsdoos en de inhoud ervan allemaal waren ontworpen door een geweldig VFX-team, dachten we dat het interessant zou zijn om een ‘vervolg’ op de video in AR te maken. Met andere woorden: wat gebeurde er met het groeiende organisme in de glazen doos?

De AR werd tijdens ADE vier keer gepresenteerd en was vrij toegankelijk. Bezoekers verzamelden zich op straat voor een platenwinkel. De High Hopes EP zou beginnen te spelen en we zouden het publiek uitnodigen om een QR-code te scannen die onmiddellijk de AR-ervaring zou dienen, zonder dat eerst een app moest worden gedownload.



Eenmaal in de AR-ervaring werd het publiek omringd door een pulserend, post-apocalyptisch landschap. Er zijn fragmenten te zien uit de besmettingskist, die nu vrijwel volledig overspoeld is. Het gele organisme dat zo snel in de doos groeide, is nu overal. En na wat verkenning kon het publiek zien dat Ineffekt dit (en hen?) allemaal van een korte afstand bekijkt, ogenschijnlijk tevreden. De boodschap: je kunt de groei niet tegenhouden; de natuur (of creativiteit?) zal altijd zijn weg vinden.

bottom of page